Cultuurmaker Marijke

Portret Marijke
Marijke Dijkman | grafisch ontwerper | foto: Li Chin Wan

Het is voor mij een interessante ontwerpvraag om de kloof tussen de verschillende Rozenburgse identiteiten te verkleinen en zo het gevoel van ‘ons kent ons’ een upgrade te bieden.

Ik ben een geboren en getogen Rozenburger en heb toegepaste kunst (redactioneel grafisch ontwerpen) gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sinds 2007 heb ik mijn eigen ontwerpbureau op Rozenburg. Rozenburgers kennen mij als huisstijl ontwerper van onder meer Honkvast Makelaardij, Leander Fotografie, Timmerwoud, Boon en Blok uitvaartverzorging, Leve de Landtong en Studio Olea.

Ook maakte ik veel conceptuele ontwerpen zoals Kunstroute Rozenburg, fotowedstrijd Beleef de Landtong, Rozenburg danst!, Tafelverhalen en Menukaart Jeugd. Enkele jaren geleden richtte ik Uitgeverij Dijkman op om dichtbundel SCHRAAL van Arjen Grootscholten uit te kunnen geven. In 2021 heb ik het boek Achter ons Masker uitgegeven waarin het draait om persoonlijke verhalen en ervaringen van Rozenburgers in coronatijd.

Mijn ontwerp moraal ligt in onderzoek, idee-ontwikkeling en als het mogelijk is een stukje proza vanuit een persoonlijk verhaal.