Cultuurmaker Linda

Portret Linda
Linda van der Klooster | tekstschrijver

Ik schreef jarenlang voor de lokale Rozenburgse Courant. Zo leerde ik, als niet getogen Rozenburgse, het dorp goed kennen. Net als via mijn vrijwilligerswerk op onder andere basisschool De Regenboog, Jeugdland Rozenburg, carnavalsvereniging De Smooksnuivers en de stichting Rozenburg Bloeit.

Ik schrijf teksten voor verschillende opdrachtgevers, van media als het AD Rotterdams Dagblad tot commerciële opdrachtgevers en non-profitorganisaties en particulieren. Human Interest, het opschrijven van het persoonlijke verhaal van een geïnterviewde in een pakkend artikel waarin de geportretteerde zich honderd procent herkent, is mijn specialiteit.

Ik ben auteur van De Domste Thuis – Moeder in een hoogbegaafd gezin, een bundel met columns die ik voor J/M voor Ouders schreef over mijn hoogbegaafde kinderen, waarvan er een naar speciaal onderwijs voor hoogbegaafden ging.

In samenwerking met grafisch ontwerper Marijke Sonneveld-Dijkman en DIA Rozenburg ontwikkelde ik in 2019 de Menukaart voor de Jeugd, met daarop een grafische weergave van alle aanbod voor Rozenburgse kinderen tot ongeveer 13 jaar op het gebied van sport, natuur, spel en cultuur.

In 2021 is het boek Achter ons Masker uitgekomen als onderdeel van het project Achter ons Masker, met 30 portretten van Rozenburgers tussen 12 en 83 jaar over hun ervaringen in coronatijd. Ik verzorgde de interviews en foto’s in het boek.